Dnia 01.10.2013r. dzieci z oddziału przedszkolnego przyniosły produkty niezbędne do wykonania sałatki warzywnej. Kilka dni wcześniej omawiały, jakie znaczenie dla organizmu ma spożywanie warzyw i owoców. Wiedziały, że oprócz warzyw do przygotowania tej potrawy potrzebna jest musztarda, majonez i przyprawy. Pomocne przy krojeniu warzyw okazały się mamy, które przekazywały swoim pociechom kulinarne tajemnice. Pani przypomniała o konieczności zachowania bezpieczeństwa podczas posługiwania się nożem. Kiedy pokrojone produkty trafiły do wspólnej misy, rodzice doprawili strawę, a dzieci wszystko dokładnie wymieszały. Sałatka była naprawdę bardzo smaczna, co zgodnie potwierdzili wszyscy konsumujący.
Kilka dni później przedszkolaki uczyły się, jak wykonać jeża z masy solnej. Zmagania dzieci można obejrzeć na zdjęciach znajdujących się w zakładce Galeria.
Marzena Halicka